Huolto 24h
010 836 3100

Lisää kilpailukykyä

Sipoon Bastukärriin noussut S-ryhmän uusi päivittäistavaran logistiikkakeskus on edennyt harjannostajaisvaiheeseen. Julmetun suuri rakennusprojekti toteutetaan vastuullisia arvoja painottaen.


Hankkeen projektinjohtaja, S-ryhmän rakennuttajapäällikkö Juha Äijälä astelee pitkin työmaaparakin käytävää ja kohtaa hymyileviä kasvoja. Tunnelma on iloisen odottava, sillä parin tunnin päästä alkavat Sipoon Bastukärrin metsien keskelle kohonneen logistiikkakeskuksen harjannostajaiset. 

– Kyseessähän on ennen kaikkea työntekijöiden juhla, mutta olemme kutsuneet harjannostajaisiin myös ison joukon vieraita, median edustajat mukaan lukien, Äijälä hymyilee. 

Siirrymme neuvottelutilaan, jossa Äijälä esittelee seinälle kiinnitettyjä rakennuspiirustuksia. 

– Olemme nyt valmiusasteelta koko projektin puolessa välissä. Ensin valmistuvat lämpimät tilat, 1 ja 2, ja sitten kylmät tuotantotilat. Vuoteen 2018 mennessä tänne keskitetään koko S-ryhmän päivittäistavarakaupan tuotteet.

Uuden logistiikkakeskuksen mittakaavasta kertovat lähes 200 000 neliön laajuus ja noin 600 henkilön työllistämisvaikutus. Bastukärr on Suomen suurin talonrakennustyömaa, ja valmiina siitä tulee Euroopan suurin päivittäistavaralogistiikkakeskus. Juha Äijälä painottaa suuruuden sijaan kuitenkin muita asioita. 

– Teknisesti edistynyt logistiikkakeskus parantaa kilpailukykyämme ja mahdollistaa, että S-ryhmä voi jatkossakin toimittaa edullisia tuotteita suomalaisille kuluttajille. Tällä rakennuksella on samat vastuulliset arvot kuin koko kaupparyhmällä. Laitos tulee toimimaan lähes pelkällä uusiutuvalla energialla. Kiinteistöllä on erinomainen ympäristöluokitus. Investoimme työtä suomalaisille, rakentamisvaiheessa työmaalla on yli 500 työntekijää ja alihankkijoilla useita satoja. Yhteensä hankkeessa työllistetään tuhansia henkilötyövuosia.

Juha Äijälä

– Meillä on Mesvacista vain hyviä kokemuksia, Juha Äijälä sanoo. Ratkaisujen luotettavuus ja huollon toimivuus ovat elintärkeitä asioita.

Oviratkaisuilla kylmä ja kosteus hallintaan

Aiemmin rakennetun S-ryhmän käyttötavarakeskuksen viereen kohonneessa päivittäistavarakeskuksessa elintarvikkeiden käsittelyä hoitaa pitkälti nykyaikainen automaatio. Kylmävarastojen ilmanvaihdon on toimittava ja lämpötilojen on pysyttävä asetetuilla tasoilla. Mesvac toimittaa rakennukseen 250 kuormaustilaa, -siltaa, ja -tiivistettä, nostopöytiä sekä noin 300 nosto- ja Iso Speed Cold -ovea, 170 pikarullaovea ja 70 palo-ovea. 

– Korkeat tilat ovat sisäilman ja kosteuden hallinnan kannalta erittäin vaativia. Osastoinnissa Mesvacin oviratkaisut ovat isossa roolissa, toteaa Äijälä.

Yhteistyö rakennuttajan ja Mesvacin välillä alkoi jo ennen varsinaista kilpailutusta, kun suunnitteluun pyydettiin ratkaisuehdotuksia eri toimittajilta. Itse kilpailutuksessa Mesvacin eduiksi laskettiin tuotteiden lisäksi hyvät kokemukset aiemmasta yhteistyöstä. Ratkaisujen luotettavuus ja huollon toimivuus ovat elintärkeitä asioita, kun jopa 1 000 rekkaa hakee päivittäin lastinsa Bastukärrin logistiikkakeskuksesta. 

– Vaikka lastauspaikkojen ovia on 250, lähtee tietty kuorma aina ennalta määrätystä paikasta. Jos yksikin ovi joutuu vaikka trukin kolhaisemaksi, on ovi saatava nopeasti kuntoon. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Mesvacin huoltoon. Vasteajat ovat lyhyitä ja voidaankin sanoa, että Mesvac on vastannut huutoonsa jokaisena päivänä, Juha Äijälä summaa.

S-ryhmän logistiikkakeskus Sipoo

 

 

Valmistuttuaan Bastukärristä tulee Euroopan suurin päivittäistavara-logistiikkakeskus. Uusi logistiikkakeskus on laajuudeltaan lähes 200 000 neliötä