Huolto 24h
010 836 3100

Ainutlaatuinen logistiikkakeskus

Mesvacin ovet ja kuormaustilat ovat tärkeässä roolissa S-ryhmän päivittäistavaroiden BREEAM-ympäristösertifioidussa logistiikkakeskuksessa. Kaikki tarvittava energia tuotetaan uusiutuvalla energialla.

S-ryhmän valtakunnallinen päivittäistavaroiden logistiikkakeskus Sipoossa on valmistunut ja otettu kokonaisuudessaan käyttöön. Energiatehokas ja BREEAM-ympäristösertifioitu logistiikkakeskus on ainutlaatuinen jopa Euroopan mittakaavassa. Täysin automatisoidun logistiikkakeskuksen pinta-ala on noin 200 000 bruttoneliömetriä ja tilavuus noin 3 400 000 kuutiometriä. Kaikki kiinteistössä tarvittava energia tuotetaan uusiutuvalla energialla.

Energiatehokkaat kuormaustilat ja nopeat ovet

Rekka-autojen kuormaustilat muodostavat merkittävän osan logistiikkakeskuksen julkisivusta. Samalla niillä on tärkeä rooli koko laitoksen energiataloudessa ja toiminnassa. Kohteeseen on asennettu yli tuhat Mesvacin toimittamaa tuotetta; kuormaustiloja siltoineen, tiivisteineen ja nostopöytineen, nosto-ovia, pikarullaovia sekä palo-ovia.

– Ovet ja lastausalueet on optimoitu kohteen ympäristötavoitteiden mukaisiksi, eli ovien U-arvot ovat hyvät. Sen lisäksi ovet toimivat nopeasti, mikä myös säästää energiaa ja tuo tehokkuutta toimintaan, Mesvac Oy:n toimitusjohtaja Kent Silvan kertoo.

Mesvac on ollut mukana hankkeen kehittämisessä jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Yhteistyössä tilaajan kanssa on tehty paljon etukäteissuunnittelua, tutkimusta ja prototyyppejä.

SOKn rakennuttajapäällikkö Juha Äijälä

Toimintavarmuus tärkeä

– Olemme tehneet Mesvacin kanssa jatkuvaa tuotekehitystä lastausovista ja kuormaustiloista. Toimintavarmuus ja hyvä asiakaspalveluhenki ovat tärkeitä ja ne Mesvacilla on, projektinjohtajana toiminut SOK:n rakennuttajapäällikkö Juha Äijälä toteaa.

– Tällaisessa kohteessa ovilla ja kuormaustiloilla on kovat vaatimukset, jotta logistiikkakeskuksen toiminta saadaan varmistettua. Näin isosta hankkeesta selviää vain iso toimija. Meillä on hyvä kokemus ja hyvä yhteistyö Mesvacin kanssa, Äijälä jatkaa.

Koko rakennusurakan vastaavana mestarina yli viisivuotisen rakennusajan toiminut Seppo Manninen Työyhteenliittymä Freewaystä on myös tyytyväinen Mesvacin toimintaan.

– Mesvacin kanssa yhteistyö on sujunut koko ajan ongelmitta. Sovituista asioista ja aikatauluista pidettiin kiinni. Jos jotakin poikkeavaa tuli, tilanteet hoidettiin yhteisymmärryksessä.

Mesvac vastaa myös laitteiden huollosta. Mesvacilla on jopa oma varaosavarasto ja jatkuva miehitys paikan päällä logistiikkakeskuksessa. Valtavassa kohteessa sattuu ja tapahtuu.

– Mesvacin toimittamat nosto-ovet ovat hyviä tuotteita, mutta nekään eivät kestä esimerkiksi sitä, että ajetaan trukilla päin ovea, mitä silloin tällöin tapahtuu. Onnettomuuden jälkeen vauriot pitää korjata nopeasti, jotta laitoksen toiminta ei häiriinny, Äijälä sanoo.

– Huolto on toiminut hyvin. Syntyneet viat ja ongelmat on saatu korjattua aina muutaman tunnin sisällä. Mikäli huoltomiehet tulisivat ulkopuolelta ja varaosat pitäisi hakea jostakin, puhuttaisiin jo päivien korjausajasta, Manninen toteaa.

Mesvac huoltoauto