Huolto 24h
010 836 3100

Mesvac toimittaa Länsimetron toisen vaiheen paloliuku- ja palorullaovet

Mesvac Länsimetro

Länsimetrosta rakennetaan yhtä maailman turvallisimmista metroista. Metron turvallisuus poikkeustilanteissa on varmistettu mm.  palo-osastoinneilla, savusuluilla, paloilmoitinjärjestelmällä, videovalvontajärjestelmällä ja hätäkuulutusjärjestelmällä. Poikkeustilanteiden hoitamiseen tarvitaan myös testattuja paloliukuovia ja palorullaovia, jotka osastoivat tiloja paloilta suojatuiksi tulipalon sattuessa.

Mesvac on valittu Matinkylä-Kivenlahti-osuuden paloliukuovien ja palorullaovien toimittajaksi. 45 paloliukuovea ja 33 palorullaovea sisältävä sopimus allekirjoitettiin 29.6.2018. Työhön kuuluu ovien asentaminen ja testaaminen. Kaupan arvo on yli 5 miljoonaa euroa. Toimituksemme alkavat kesällä 2019. Koko hankkeen on arvioitu valmistuvan vuoden 2023 aikana.

- Paloliukuovien ja palorullaovien kilpailutus on osa sivu-urakoiden hankintaa. Sivu-urakoita on hankkeessa yhteensä 24. Molemmilta ovityypeiltä vaaditaan EI 120 paloluokkaa ja 1,3 kN/m2 paineenkestävyyttä, kertoo Länsimetro Oy:n tekninen johtaja Raimo Kaunismäki. 

- Kun vastataan tuhansien matkustajien turvallisuudesta, ei ole varaa kompromisseihin. Meillä on testatut tuotteet, erikoisosaaminen ja pitkä kokemus myös maanalaisesta rakentamisesta, kertoo yli 40 vuotta toimineen Mesvac Oy:n toimitusjohtaja Kent Silvan.

Länsimetron tehtävänä on rakentaa metro Ruoholahdesta Kivenlahteen. Länsimetron Matinkylä–Kivenlahti-osuudelle rakentuu 7 km pitkä ratalinja ja 5 asemaa. Sammalvuoreen rakennetaan maanalainen metrovarikko. 2017 valmistui 14 kilometriä pitkä ratalinja Ruoholahdesta Matinkylään ja kahdeksan uutta asemaa. Länsimetro Oy omistaa osuuden asemat ja radan teknisine järjestelmineen. Osuus on luovutettu operaattorille lokakuussa 2017. Tavoitteena on, että seitsemän kilometrin osuus, viisi asemaa ja varikko luovutetaan operaattori HKL:n käyttöön vuoden 2023 aikana.

-Meillä on valmiudet toimittaa teknisesti erittäin vaativat tuoteratkaisut, joissa yhdistyvät korkea paloluokka ja paineenkestävyys. Saimme toteuttaa myös ensimmäisen vaiheen paloliukuovet ja palorullaovet sekä näiden huoltopalvelut.

-Ainutlaatuinen erikoisosaaminen ja asiantuntija-asemamme on tulosta lähes 20 vuoden innovatiivisesta ja määrätietoisesta panostamisesta palosuojauksen jatkuvasti kehittyvään alaan, toimitusjohtaja Kent Silvan kertoo.

Mesvac Länsimetro